Er du gravid?
Hvis du mener, at du er gravid, kan du omkring dit forventede menstruationstidspunkt få taget en graviditetstest hjemme eller i vores klinik. Urinprøven kan du lave hos os eller tage med hjemmefra. Prøven tager ca. 5 min. og du kan få besked med det samme. Graviditeten udregnes fra din sidste menstruations første dag. Den første uge efter sidste menstruation kaldes uge 0. Du har termin i uge 40. Når du er gravid, skal du bestille en tid til undersøgelse og udfyldelse af papirer hos os. Du bør derfor sige til sekretæren, hvad det drejer sig om, når du bestiller tiden, da du skal have en tid både hos sygeplejersken og lægen. Det bør foregå tidligst i din 8. graviditetsuge. Du skal dér have taget blodprøver ( blodtype og smitteprofil samt dobbelttest), hvor blodprøve og senere ultralydsscanning er de to kriterier, der kan sige noget om risikoen for Downs syndrom. Måske skal du have en underlivsundersøgelse, hvis du f. eks. er usikker på hvor langt du er henne. Du får også udleveret materiale om graviditet og fødsel hos os, og vi snakker bl.a. om arbejdsmiljø, kost, fysisk aktivitet, tobak og alkohol og evt. medicin.

Efter første undersøgelse hos os, sendes dine papirer af sted til fødestedet, typisk Sygehus Vendsyssel, Hjørring, som derefter indkalder dig til henholdsvis jordemoder og scanning.

Undersøgelser:
Hos lægen:
Under graviditeten skal du til forebyggende undersøgelse hos os i alt 3 gange:
Første undersøgelse er som beskrevet over.
Anden undersøgelse er i uge 25. Det er til samtale, blodtryk og undersøgelse af urinen for infektion og svangerskabsforgiftning. Hvis din blodtype er Rhesus negativ ved første undersøgelse hos os, skal du også have taget en blodprøve ved denne undersøgelse.
Tredje undersøgelse er i uge 32, hvor vi også snakker fødsel, men ellers i øvrigt som ved den anden undersøgelse.
Efter graviditeten er der en fjerde undersøgelse, som er en efterundersøgelse 8 uger efter fødslen til samtale om fødselsforløbet, hvordan du har det, og endelig om fremtidig prævention.
Hos jordemoderen:
Du skal til jordemoder første gang i uge 16. Du tjekkes hos hende i alt 4-5 gange under graviditeten.
Ultralydsundersøgelse:
Dette tilbydes på gynækologisk afd. og omfatter en nakkefoldsscanning i uge 11-14 samt en såkaldt misdannelsesscanning i uge 18-20. Scanning er ufarlig og smertefri og foregår med lydbølger
Din partner er meget velkommen til at deltage i hele forløbet hos os, hos jordemoderen og på sygehuset.

Læs mere om, når du er gravid her

Bestil tid, forny medicin, skriv til lægen.
Login herunder:

Konsultation   Telefontid  Ingen åben konsultation
Kontakt os venligst pr. telefon for tidsbestilling. 
Blodprøvetagning
(planlagte prøver)
Mandag     – efter aftale   8.00-9.00  7.30-9.00
Tirsdag      – efter aftale   8.00-9.00 7.30-9.00
Onsdag      – efter aftale   8.00-9.00 7.30-9.00
Torsdag     – efter aftale   8.00-9.00 7.30-9.00
Fredag      – efter aftale   8.00-9.00 7.30-9.00

Det er IKKE muligt at tage blodprøver efter kl. 13.45

Lægerne Karsten Ewald & Carl Brandt

Sct. Laurentiivej 108A
9990 Skagen
Tlf. 98 44 32 22